Despre incinerarea umana.

incinerare umanaDesi pare o practica „straina” spatiului romanesc la prima vedere, incinerarea umana a constituit de-a lungul vremii o modalitate de dispunere asupra cadavrului asumata de catre o parte a elitei romanesti.

Astfel, printre cele aproximativ 70000 de incinerari efectuate in Romania de-a lungul a peste 90 de ani de istorie, se pot identifica in jur de 2000 – 2500 de nume ale unor personalitati publice romanesti care au ales aceasta modalitate de a iesi demn din scena vietii.

Cuvintele Bibliei despre incinerarea umana.

In Biblie nu gasim nicio propovatuire specifica despre incinerarea umana. Desi in Vechiul testament s-a scris despre oamni care au fost ucisi prin ardere si despre oase care au fost arse, acestea nu pot fi exemple de incinerare umana. In Vechiul Testament nu este relatat faptul ca trupul unui om sa nu fie ars si nici nu se pomeneste despre vreun blestem sau vreo judecata pentru cineva incinerat.

Unii credinciosi sunt impotriva practicarii incinerarii umane pe motiv ca intr-o zi Dumnezeu ne va invia trupurile si le va reuni cu sufletul nostru. Totusi, faptul ca un trup a fost incinerat nu face mai dificila invierea lui pentru Dumnezeu. Trupurile crestinilor care au decedat cu sute de ani in urma sunt acum doar praf. Acest lucru nu-L impiedica pe Dumnezeu sa invieze trupurile. Dumnezeu este Creatorul si nu va avea nicio dificultate in a le recrea trupurile. El este cel care va pune laolalta ramasitele unui trup care a fost incinerat ca si al unuia ingropat. Alegerea intre ingropare si incinerare umana tine de libertatea crestina.